zondag 6 januari 2013

Anna op de boerderij


In dit boek gaat Anna samen met haar broer Leon naar de boerderij. Het is de boerderij van boer Karel. Samen met boer Karel verkennen ze de boerderij en mogen ze de dieren eten geven.
Er zitten koeien, kippen, poezen, een hondje en konijntjes.

Ze beleven er een leuke namiddag die veel te snel voorbij is gegaan.

Dit boek is echt een aanrader om te gebruiken rond het thema 'De boerderij'.
Alles wordt er heel duidelijk in verteld en ook zijn de prenten heel duidelijk.

Dit is schrijfster van dit boek is Kathleen Amant.
Ze heeft een hele reeks uit van Anna. Zowel voor de peuters als voor de kleuters van het 3 de kleuter.
Op haar website kunt u haar boekenreeks bewonderen.
www.amant.be

woensdag 2 januari 2013

Draad- poppentheater

Draakjes

Ik ben naar een draad- poppentheater gaan kijken in de kleine stooringhe te Roeselare. 

De titel van de voorstelling was 'Draakjes'. De voorstelling was een in een theaterzaal en ik was daar samen met mijn zus van 9 jaar en ze keek haar ogen uit. 

Het verhaal ging over een draak dat uit een ei kwam en het was er helemaal alleen. Het vertrok dan maar op ontdekkingstocht om te weten of hij nog andere broers of zussen had. Het verhaal werd op een heel kindvriendelijke manier verteld. Tijdens zijn tocht om zijn familie terug te vinden, werd er gebruik gemaakt van een liedje. Dit was een heel aanstekelijk liedje en de kindjes zongen of neurieden het liedje na een tweetal keer mee. 

Ik vond dit een heel leuk en goede ervaring. Het was een stuk voor de leeftijd van 4- 9 jaar. 
Als je in een klas rond een bepaald thema werkt, kan het handig zijn om eens naar zo'n voorstelling te gaan. De kindjes nemen het verhaal op een andere manier volledig op. Ze gaan mee in het verhaal en onthouden dit heel lang. Na de voorstelling zijn de draakjes nog even tentoongesteld aan de bezoekers en iedereen die er wou aankomen mocht dit dan ook doen. Er waren heel veel kinderen die een beetje bang waren om eraan te komen, maar eenmaal ze de dieren van dichtbij zagen was de schrik volledig weg en waren ze heel blij. 

Ik raad het aan omdat het een andere manier is om een verhaal te vertellen en ze beleven het op een totaal andere manier.