maandag 31 december 2012

Muzisch project

Chocolade

In het eerste jaar van mijn bacheloropleiding kregen we de opdracht om een muzisch project op te starten. Voor dit project waren we in groepen ingedeeld. We zaten met 6 in onze groep. Van school uit kregen we een locatie toegewezen waar we onze voorstelling moesten voordragen. Onze groep moest de voorstelling doen in Mivalti. Mivalti is een begeleidingscentrum voor mensen met een beperking.
www.mivalti.be

Hoe zijn  we daaraan begonnen?
We kregen een aantal kinderboeken waaruit we dan 1 verhaal moesten kiezen. Eenmaal we het verhaal gekozen hadden, zijn we overgegaan naar het lezen ervan. We moesten een volledig nieuw verhaal schrijven dat eigenlijk niets te maken had met het verhaal in het boek. Ons boek ging over een doos met chocolaatjes in. Zo is ons verhaal van chocolade ontstaan.Chocolade nam de overhand en we zo kwamen we snel tot een mooi verhaal.

In ons verhaal zat er zang, dans, spraak en schimmenspel. We hebben ervoor gezorgd dat de mensen konden meezingen met het lied. Dit deden ze uit volle borst. Op het einde van de voorstelling hebben we ook nog aan iedereen een chocotoff gegeven om het chocolade verhaal compleet te maken.

Het lied ging als volgt.
"Chocolade chocolade
ham ham ham
ham ham ham
Ik eet chocolade
Ik eet chocolade
njam njam njam
njam njam njam"
Dit werd op de piano gespeeld op de akkoorden van Vader Jacob.

Ik vond het een fijn om dit te doen, want zo leer je de medestudenten ook veel beter kennen en leer je ook hoe zij nadenken over bepaalde zaken.
Het was een heel geslaagde voorstelling!

groepsfoto:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten