zondag 5 januari 2014

Het kerstverhaal van kleine Ezel



Kerstverhaal van Kleine Ezel.

Voor het vak Nederlands kregen we de opdracht om naar een theatervoorstelling te gaan kijken. Ik ben naar een voorstelling van Theater Terra geweest. Theater Terra is een Nederlands gezelschap. Ze brachten het kerstverhaal van Kleine Ezel. 

Kleine Ezel vond het niet leuk om thuis kerstmis te vieren, want van zijn mama en papa mag hij niets en er staat maar een heel kleine kerstboom in huis. Bij zijn vriend Jakkie staat er een heel grote kerstboom en Jakkie mag ook veel meer van zijn mama. Hij gaat uiteindelijk naar Jakkie om kerstmis te vieren en dit omdat zijn ouders op reis gaan, maar Kleine Ezel heeft al snel door dat hij het eigenlijk zo slecht niet heeft thuis. Hij mist al snel zijn mama. Na een nachtje slapen gaan ze op pad om zijn ouders te gaan zoeken die op reis zijn. Zijn mama mist hem ook en gaat samen met papa ezel te voet terug om bij hun kleintje te zijn. Na een helse tocht zijn ze terug samen en vertelt Kleine Ezel dat hij het eigenlijk niet zo erg vind om een kleine kerstboom te hebben of wat minder te mogen van zijn mama. 

Het verhaal is echt geschreven voor kinderen. Kinderen gaan er zichzelf ook in gaan herkennen en sommige gaan dan nadenken. Anderen vinden het gewoon grappig en leuk. Op een speelse en creatieve manier wordt er duidelijk gemaakt aan kinderen dat je nooit teveel mag willen en tevreden moet zijn met wat je krijgt. 
Mocht ik al mijn eigen klasje gehad hebben, zou ik het zeker aangevraagd hebben om met de klas te gaan kijken naar het verhaal. Er was een trailer beschikbaar en deze sprak me heel erg hard aan. 

Bekijk de trailer zeker! Het is een echte aanrader!

Enkele foto's:
    
Foto's zijn van google afbeeldingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten