zondag 5 januari 2014

Taalzorgkwesties,spellingskwesties, taalvrage, twijfelgevallen, zaken die je moest opzoeken om correct Standaardnederlands te schrijven.

Tijdens het eerste semester heb ik niet zoveel moeten opzoeken. Vaak gebeurt het dat ik heel goed moet nadenken over hoe ik de laatste letter van een woord moet schrijven in een tekst. Meestal gebruik ik dan het werkwoord smurfen. Zo weet ik onmiddellijk of het met een 'd' of een 't' geschreven moet worden. Als het worden zijn dat ik echt niet vaak gebruik of als het een Engels of Frans woord is dat we overnemen ga ik meestal op zoek op internet via de website van Taaladvies. Onderaan dit artikel staat er een link naar deze website. Op deze website vind je heel veel informatie over de spellening en grammatica. Wat ik ook vaak doen is woorden opzoeken om de exacte betekenis ervan te weten. Eenmaal ik dit dan heb opgezocht, onthoud ik ook meestal hoe het geschreven is.
Tijdens de lessen Taalvaardigheden, heb ik ook geleerd om zaken op te zoeken in de cursus zodat ik daar ook antwoorden op mijn vragen kan uithalen. De cursus is mijn laatste bron waar ik af en toe eens in zoek om alles zo goed mogelijk te schrijven.


Taaladvies: http://taaladvies.net/
Het groene boekje, woordenlijst Nederlandse taal: http://woordenlijst.org/
Van Dale woordenboek: http://www.vandale.be/opzoeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten